26 آبان 1393 - 11:47 شناسه خبر: 1061 نسخه چاپی

تولید نان سنتی حاوی سبوس گندم اکسترودشده به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی

تولید نان سنتی حاوی سبوس گندم اکسترودشده به همت جهاد دانشگاهی خراسان رضوی
به مناسبت روز ملی نان، فاز اجرایی طرح تولید نان سنتی غنی شده با سبوس گندم اکسترودشده با حضور جمعی از مسؤولین خراسان رضوی و پژوهشگران جهاد دانشگاهی است ...

به مناسبت روز ملی نان، فاز اجرایی طرح تولید نان سنتی غنی شده با سبوس گندم اکسترودشده با حضور جمعی از مسؤولین خراسان رضوی و پژوهشگران جهاد دانشگاهی استان به اجرا درآمد.

 به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنفی صنایع غذایی ایران،  به نقل از روابط عمومی جهاد دانشگاهی، این پروژه به کارفرمایی شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 5 و توسط پژوهشگران پژوهشکده علوم و فناوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی به انجام رسیده است.

مهندس ایرج حسن پور، مدیر عامل شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 5 در مراسم اجرایی این طرح، اظهار کرد: پس از هدفمندسازی یارانه ها و بر اساس ماده 110 قانون برنامه پنجم توسعه دولت برنامه ای را در خصوص افزایش کیفیت راندمان آرد و نان تدوین کرده است.

وی به سازی نانوایی ها و افزایش میزان سبوس فرآوری شده را از جمله اقدامات افزایش کیفیت نان دانست و افزود: افزایش سبوس اکسترود شده ارزش غذایی نان را افزایش می دهد.

وی با تاکید بر فرهنگ سازی در بین مردم برای رواج نان های سبوس دار، اظهار کرد: طرح نان سبوس دار با همکاری جهاد دانشگاهی خراسان رضوی برای اولین بار در کشور آغاز شده است و شرکت غله در این خصوص از جهاد دانشگاهی به صورت معنوی و مادی حمایت خواهد کرد.

دکتر الناز میلانی، مدیرگروه پژوهشی فرآوری مواد غذایی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی نیز اظهار کرد: نان پُر مصرف ترین ماده غذایی در کشور است که بهبود خصوصیات آن و کاهش ضایعات می تواند تاثیر زیادی بر اقتصاد کشور برجای بگذارد.

وی ادامه داد: وجود فیبر رژیمی در مواد غذایی از جمله استراتژی­های تغذیه ­ای است که امروزه توجه زیادی به آن می­ شود. با توجه به سهم بالای بازار فروش فرآورده های غذایی حاوی سبوس گندم در طی سال های اخیر متاسفانه تولید و عرضه نان های رژیمی، به دلیل رنگ، ظاهر نامطلوب و همچنین عدم اطلاع از ارزش غذایی آن، با استقبال کم مصرف کنندگان مواجه است.

وی تصریح کرد: فناوری اکستروژن بواسطه عملکرد در دمای بالا و انرژی برشی بالا سبب تشکیل بافت نرم در سبوس می شود، بدین ترتیب، انواع فیبر رژیمی نامحلول به فیبرهای محلول شکسته می شوند، ضمن اینکه بر اثر اکستروژن میزان عوامل ضدتغذیه ای نظیر اسید فیتیک کاهش می یابد. این فناوری به بهبود خصوصیات عمل­ کنندگی سبوس از جمله جذب آب کمک می کند. نتایج این پژوهش نیز نشان داد افزودن سبوس گندم اکسترود شده تا حداکثر میزان 10 درصد سبب بهبود ویژگی های محصول و تاخیر بیاتی شد.

همچنین در ادامه مهندس انوری، مدیرکنترل کیفیت شرکت غله و خدمات بازرگانی منطقه 5 هدف از اجرای طرح افزایش سبوس اکسترود شده به آرد را افزایش فیبر در نان برای سلامتی جامعه دانست.

وی با بیان اینکه اگر طرح مورد نظر در مقیاس آزمایشگاهی نتیجه مثبتی را بدهد، شاهد اجرای این طرح در نان صنعتی هم خواهیم بود.

بر اساس این گزارش، دکتر جواد سخدری، مدیر مرکز نوآوری و تجاری سازی جهاد دانشگاهی خراسان رضوی گفت: توسعه فناوری بومی مهمترین عامل تولید ثروت و خوداتکایی در کشور است.

وی با اشاره به اینکه تجاری سازی محصولات یکی از ماموریتهای اصلی جهاددانشگاهی خراسان رضوی است، ادامه داد: افزایش سبوس اکسترود شده یکی از اقدامات این نهاد در راستای تجاری سازی محصولات است.

 

منبع: ایسنا